logo dineritalia
imageleft
imageleft
 

Eten en drinken zijn voor een Italiaan, meer nog dan bij ons, de kern van het leven.

Een Italiaan(se) zit gemiddeld lang aan tafel. De Italiaanse eetcultuur is ouder dan de onze: zij is een voortzetting van de verfijnde eetgewoonten van de oude Romeinen. Voor velen is de Italiaanse keuken onverbrekelijk verbonden met zon, zee, vakantie, prachtige gebouwen en de rijke cultuur van Italie.  De Italiaanse keuken is bekend over de hele wereld. Ook in Nederland zijn tal van Italiaanse gerechten volledig ingeburgerd. Iedereen kent onderhand pizza, macaroni (maccheroni), spaghetti, lasagna en tiramisu;.

 

In de Italiaanse keuken is niets ingewikkeld, als u de basisingredienten in huis hebt: olijfolie, grof zeezout, zwarte peper, basilicum, rozemarijn, tomaten, Parmezaanse kaas..... en u hebt de Italiaanse touch te pakken, dan maakt u van ieder willekeurig ingredient een verrukkelijk gerecht. De smaak van het vlees, de vis of de groenten blijft hierdoor behouden en wordt versterkt. 

  

 Toch is het erg moeilijk de Italiaanse gerechten buiten Italie na te maken. De smaak van de bestanddelen in de gerechten blijft goed herkenbaar en het is dus heel belangrijk dat er verse ingredienten worden gebruikt van de allerbeste kwaliteit. Aanzien versheid van de ingredienten van doorslaggevend belang is worden groenten en fruit alleen in het seizoen gegeten wanneer ze geoogst kunnen worden.

dineritaliano pesce

Voor veel Italianen is het doen van inkopen bijna een dagtaak. De winkels gaan twee keer per dag open, zodat eerst de inkopen voor de lunch en later die voor het diner worden gedaan.