logo dineritalia
imageleft
imageleft
 
Kookcursussen (3 lessen € 150)

Tijdens deze cursus (bestaande uit 3 lessen verdeeld over drie dagen) wordt in een groep van 10 personen drie tot vier uur lang gekookt en geproefd, met typische mediterrane ingrediënten.    De gerechten kenmerken zich door hun eenvoud, versheid en puurheid. Pasta's, pizza, en niet te vergeten de heerlijke vlees- en visgerechten. Er worden typisch Italiaanse gerechten uit zowel de klassieke (oma´s keuken) als uit de regionale keuken (Rome, Calabrië en andere) klaargemaakt. Met de pastamachine maak je verse pasta, bijvoorbeeld gevulde pasta's als ravioli of heerlijke tagliatelle. Uiteraard maak je zelf de saus.

 

  De gebruikte ingrediënten zijn zo veel mogelijk biologisch verantwoord en wij maken gebruik van originele Italiaanse producten zoals pasta, Italiaanse vleeswaren, verse en gerijpte kazen als mascarpone, ricotta, gorgonzola, pecorino en parmiggiano (zie respectievelijk onderstaande afbeelding). Vervolgens geniet je in de bijhorende dinerruimte van de bereide gerechten en krijg je alle tips en tricks mee naar huis. Er wordt per avond een voor- , hoofd- en nagerecht bereid (3 gangen). Bij de afsluitingsavond wordt een verrukkelijk Italiaans pizzamenu bereid. Uiteraard wordt alles onder het genot van een passende Italiaanse wijn geevalueerd en geconsumeerd.  Aan het einde van de cursus krijg je een naslag van alle door jou gemaakte gerechten zodat je thuis eindeloos kunt oefenen cq. je familie/vrienden/collegas kunt verwennen met de geleerde Italiaanse kookkunst. De prijs van in totaal 3 lessen bedraagt € 150 per persoon.

 

 

Zie de agenda voor eventuele cursusdata.