logo dineritalia
imageleft
imageleft
 
Mijn naam is Alessia Coletti, sinds 1994 woonachtig in Meppel. Ik kom oorspronkelijk uit “il Lago di Bolsena” (het grootste vulkanische meer van Europa). Een prachtige omgeving tussen Siena (bekend voor de Palio en voor de panpepato) en de stad van de liefde: Roma (A M O R), een van de mooiste steden van de wereld (eigenlijk de mooiste). Il lago di Bolsena ligt op korte afstand van Orvieto bekend van Il Duomo en de wijn Orvieto Classico en Montefiascone met zijn lekkere Est Est Est. Ik ben geboren en opgegroeid in een familie waar de kwaliteit van de maaltijd en de manier van koken een belangrijke plaats vervuld in het dagelijks leven. Dank aan mijn moeder en familieleden ben ik nieuwsgierig geworden naar de culinaire tradities van mijn land. Het is mij geleerd om met pure en natuurlijke producten te werken en de producten met zorg en liefde te behandelen. Ik ben gewend om gerechten transparant te bereiden, dat wil zeggen zonder dikke sauzen, maar in plaats daarvan met wat zeezout, peper, kruiden, azijn, citroensap en goede olijfolie. In Italië heeft eten en drinken vooral een sociale betekenis. Het avondeten is een moment om te genieten van de verschillende smaken, en een gelegenheid om bij te kletsen. Tegenwoordig besteden we steeds minder tijd aan het bereiden van de maaltijden, dit gaat ten koste van de kwaliteit maar ook ten koste van onze gezondheid. Door het geven van Italiaanse les (ruim 10 jaar ervaring) en door het continu vragen (onder andere van mijn cursisten) naar recepturen van Italiaanse gerechten, ben ik op het idee gekomen om samen met een Italiaanse vriendin een kookstudio te gaan beginnen. Met onze lessen en workshops willen wij u meer leren en vertellen over de gezond en toch lekker Italiaanse keuken en over de eetgewoontes van de Italianen. “Gezichten van Drenthe zijn nieuwe ambassadeurs” zie www.drenthe.nl Italiaans leren bel Alessia 0625512349, a presto (tot gauw).
Attachments:
Download this file (alessia 1.jpg)alessia 1.jpg